Gamla släktutredningar och pappersluntor…
Många har ett befintligt släktforskningsmaterial liggandes som de ärvt, fått av någon släktforskande släkting eller hittat på vinden i farfars gamla låda…
Men det kan vara svårt att få ihop samband och överskådlighet och det kan kännas tungt och krångligt att ta itu med pappershögen.
Trosa Anverk kan hjälpa dig att gå igenom och sammanställa ditt material och du kan få det presenterat på ett modernt, enkelt och överskådligt sätt så att du kan ha materialet i din dator eller dela det med resten av släkten på Internet.
Att få ordning på ett gammal material kan vara en utmaning. Många gånger är det för ett otränat öga nästan omöjligt att se vilken relation människorna i materialet har till varandra och framförallt till dig själv. Ibland är gamla utredningar väldigt röriga (utom möjligen för den som gjort själva utredningen). Men för att materialet ska kunna vara till någon nytta och glädje är det viktigt att det är överskådligt och att man lätt kan se hur människorna är relaterade till varandra och dig själv.
Genom att systematiskt gå igenom ditt material och lagra det i ett modernt släktforskningsprogram på datorn får du inte bara ordning på släkten, utan även en möjlighet att presentera det för resten av släkten och göra det möjligt för dem att bidra till materialet med bilder och information. Du får ett modernt, levande och användbart material istället för en dammig papperslunta som ingen riktigt förstår sig på.
Jag kan hjälpa till med att gå igenom ditt material. Vill du ha det kontrollerat och/eller kompletterat så kan jag självklart hjälpa till med det också. Vi kommer överens om hur du vill få det presenterat.
Det här är också ett bra sätt att få en digital säkerhetskopia på pappersbaserad äldre släktutredning. Dina gamla pappersluntor kan ju innehålla mycket värdefull information och vara ett resultat av många års slit och möda, låt det inte bli liggandes utan se till att det blir till nytta och glädje för dig och resten av släkten.
Den här typen av uppdrag sker som timbaserad uppdragsforskning