Publicerad den

Privat utbildning

Enskild utbildning i Släktforskning

Att släktforska är kul, spännande och intressant. En hobby som många fastnar för och älskar!

Men förutom viljan att släktforska, så krävs det framförallt kunskap, tid och ork. Det bästa sättet att lära sig släktforska på är att gå kurser och läsa facklitteratur i ämnet. Vanligtvis väljer folk att gå kurser i form av t.ex studiecirklar.

Men alla tycker inte om att sitta i grupp och lyssna på teorilektioner där det finns begränsat utrymme för frågor och svar kring ens egen forskning och den egna släkten. Alla tycker heller inte om att ”ta för sig” och konkurrera med andra kursdeltagare om hjälp och tid att få sina frågor besvarade eller möjlighet att få något mer utförligt förklarat. Rädsla att ”känna sig dum” eller kanske tvärtom att man tycker att andra ställer ”dumma frågor” som gör att man själv inte tycker kursen blir tillräckligt avancerad, gör att många känner sig otillfredsställda efter genomgången kurs eller studiecirkel.

Jag erbjuder dig ett alternativ till studiecirklarna och självstudierna! Du får en heldag med mig som personlig lärare, coach och mentor.

Du får möjlighet att lära dig i din egen takt och vi jobbar aktivt med att släktforska i din släkt. Detta är en väldigt praktiskt inriktad utbildningsform där du vid slutet av dagen har lärt dig mycket om hur man släktforskar och redan bör ha kommit en bra bit på vägen med din egen forskning.

Utbildningen hålls med fördel i ditt eget hem. Målsättningen är att du efter avklarad utbildning ska kunna fortsätta släktforska på egen hand.

Inga förkunskaper krävs, men du måste ha egen dator med Internetanslutning. Vi går igenom grunderna och sätter sen igång direkt med forskandet. Du har möjlighet att ställa alla frågor du vill och du kommer få möjlighet att titta på de verktyg som finns tillgängliga för att kunna släktforska.

Det här är ju även en mycket lämplig kurs för dig som redan har kommit igång med din forskning, men kanske kört fast eller bara vill få hjälp att komma vidare.

En heldag (6 fulla arbetstimmar) med mig som privatlärare i släktforskning kostar visserligen lite mer än att gå en normal studiecirkel, men fördelarna är många och du kan även låta en kompis vara med om ni vill dela på kostnaden (men ni bör absolut inte vara fler än två totalt för att kunna få ut mesta möjliga av dagen).

Om utbildningen hålls inom Trosa kommun, så tillkommer inga resekostnader. Annars tillkommer ett tilläggskostnad (per kilometer) räknat från Trosa kommungräns. (se Prislista)

Pga praktiska skäl så kan jag bara genomföra denna typ av utbildning inom ett överskådligt avstånd från Trosa kommun, dvs framförallt i Stockholms- och Södermanlands län. Kontakta mig gärna för mer info.

Privat Utbildning