Publicerad den

DNA-Assistans

DNA-assistans från Anverket och Niklas Lindberg

Släktforskning har enligt tradition baserats på nedskrivna uppgifter i kyrkböcker och andra källor.

Men idag har den tekniska utvecklingen medfört att vi kan ta hjälp av DNA-tester för att spåra och bekräfta vårt ursprung.

Det innebär att vi alla kan använda vårt eget DNA för att använda som komplement i släktforskningen.

Vi kan få hjälp att hitta okända släktingar, att verifiera och bekräfta vårt kända eller förmodade ursprung och hjälpa andra som är intresserade av samma sak.

DNA-tester går att beställa hos olika företag, framförallt i USA. Men det kan vara lite klurigt att välja rätt test, då utbudet är stort.

Innan man beställer ett test bör man klargöra syftet med testet och sen planera vilket test som är mest lämpligt och även vilka personer som är lämpligast att göra testet på.

Sen ska testet beställas och betalas och när det sen är inskickat så får man en rapport som kräver att man är ganska insatt i ämnet för att kunna förstå och använda till fullo.

Utifrån testresultatet ska man sedan kanske komplettera sin släktforskning för att komma vidare.

Allt det här kan du få hjälp med av Trosa Anverk genom att beställa tjänsten DNA-assistans!

Du kan läsa böcker, gå på föreläsningar, ställa frågor på Internetforum och Facebook – Men med tjänsten DNA-Assistans från Anverket så får du tillgång till din egen expert, som du kan fråga personligen – via e-post och telefon, om allt som berör just dig och ditt DNA-test.

Det här är en unik, personlig och mycket flexibel tjänst som passar både den som vill ha hjälp med att administrera sitt DNA-test och den som själv vill bli expert i ämnet!

I tjänsten ingår konsultation och planering inför själva beställningen av testet. Testerna beställer du sedan själv direkt från FTDNA (Oftast har jag även förbeställda test-kit hemma på lager som du kan köpa om du vill ha lite snabbare leverans.)

Du kan om du vill låta Anverket stå som kontaktperson för ditt testresultat, som då hanterar all kommunikation med olika matchningar och administratörer osv. Självklart får du rapport om allt som händer efter överenskommelse.

Du kan få hjälp med att hantera ditt konto och koppla ihop det släktforskningsmaterial (Gedcom-filer osv.) som är relevant för att ditt testresultat ska fungera optimalt.

Du kan få hjälp med verktyg för att få utökade möjligheter till analys och fler matchningsresultat.

Via telefon och e-post får du möjlighet att lära dig både grunderna och specialkunskap inom DNA-genealogin.

Du får självklart hjälp att analysera ditt resultat och ta fram handlingsplan på kompletterande släktforskning som eventuellt behövs eller måste justeras.

Du kan få hjälp att bevaka dina framtida matchningar och veta när ditt testresultat ges ytterligare nya möjligheter, allteftersom den tekniska utvecklingen fortskrider.

Du kan själv flexibelt välja vilka delar du vill ha hjälp med, allt eller endast vissa saker. Du betalar en engångsavgift för tjänsten, men kan dra nytta av den under många år framåt. Du har självklart rätt att själv ta över de uppgifter du känner för med tiden.

Jag blir helt enkelt din personliga DNA-assistent! Perfekt för dig som har fullt upp med annat eller helt enkelt vill ha personlig hjälp av ett proffs!

 Beställ tjänsten DNA-assistans här (observera att DNA-tester inte ingår i tjänsten utan måste beställas separat.)

Anverket har efter ingående studier valt att samarbeta med det ledande företaget Family Tree DNA (FTDNA) och har god kunskap om deras utbud av DNA-tester.

Niklas Lindberg är en av Sveriges ledande experter på DNA-genealogi och därtill den enda professionella konsulten inom DNA-genealogi i Sverige som har varit verksam inom området sedan 2011.

OBS: Det här gäller endast DNA-tester rörande släktforskning och har t.ex inte någon medicinsk koppling. Testerna är heller inte juridiskt giltiga.

Klicka gärna på någon av annonserna för att läsa mer om Family Tree DNAs utbud.